Code

Motoarele de căutare tind să indexeze cam tot ce pot “atinge”, inclusiv tipurile de articol asociate imaginilor. Ori acestea conțin doar imaginea, fără text. Crezi că este de dorit ca în rezultatele căutărilor pe Internet site-ul tău să ofere doar imagini pentru subiecte interesante?

De acord, nu poate fi un lucru de dorit, chiar dacă o imagine face cât o mie de cuvinte. În acest caz, de cele mai multe ori e preferabil să dezactivezi paginile-atașament în site-ul sau blogul tău WordPress.

Mai mult, este potrivit pentru SEO și să redirecționezi automat și permanent, (redirecționare 301), asemenea pagini fie spre imaginea propriu-zisă, fie spre articolul din care face parte atașamentul respectiv, fie spre prima pagină a blogului.

În WordPress, de fiecare dată avem cel puțin două metode principale pentru a atinge un scop. Lucru care se aplică și în acest caz.

Utilizarea unui plugin pentru redirecționarea paginilor atașamentelor

Prima metodă, cea mai ușoară, este de a recurge la un plugin dedicat sau la o funcție dintr-un plugin care are mai multe. În acest exemplu vom folosi plugin-ul Yoast SEO, care recomandă redirecționarea paginii-atașament spre atașament direct.

Yoast Attachment Redirect

După instalare, accesăm meniul SEO (1), apoi Search Appearance (2), Media (3) și comutăm ca în imagine (Yes) butonul Redirect attachment URLs to the attachment itself? (4) și apoi Save changes (5).

Redirecționare printr-o funcție special creată

Echivalentul funcționalității din plugin poate fi obținut printr-o funcție specială. Utilizarea de funcții speciale presupune să folosim o temă-copil pe site-ul nostru, pentru a putea adăuga funcția noastră în fișierul functions.php al temei-copil. O alternativă mai bună este utilizarea plugin-ului Code Snippets. În acest fel, dacă schimbăm tema, funcțiile rămân în site.

Iată codul necesar:

[code lang=”php”] function wp365ro_redirect_attachment_page() { if ( is_attachment() ) { global $post; if ( $post && $post->post_parent ) { wp_redirect( esc_url( get_permalink( $post->post_parent ) ), 301 ); exit; } else { wp_redirect( esc_url( home_url( ‘/’ ) ), 301 ); exit; } } } add_action( ‘template_redirect’, ‘wp365ro_redirect_attachment_page’ ); [/code]

Resurse: [appbox wordpress wordpress-seo] [appbox wordpress code-snippets]

 

Ilustrație articol via Vecteezy

 

Back To Top