Dacă ești în căutarea celui mai bun sistem de gestionare a conținutului web (CMS) pentru noul site al firmei tale, am pentru tine câteva argumente în favoarea WordPress.

Dacă trebuie să alegi cea mai bună platformă web pentru noul site al companiei tale, ai venit exact unde trebuie! Răspunsul meu este: WordPress! Hai să vedem împreună de ce.

Pentru început poți arunca o privire la cifrele statistice din mai 2019, când WordPress a împlinit 14 ani de existență. Așa cum poți observa, WordPress motorizează la ora actuală mai bine de 28 la sută dintre site-urile din întreaga lume și deține peste trei sferturi din piața site-urilor realizate cu platforme CMS.

Pe lângă aceste date statistice seci am pregătit o listă cu 7 puncte care sper să te ajute să alegi WordPress pentru următorul tău proiect.

1. WordPress este software Open Source gratuit

Ca orice lucru bun care este și gratuit pe deasupra și WordPress este absolut gratis, poate fi descărcat de oricine, instalat, folosit și modificat după pofta inimii. Singurele costuri pe care le vei avea sunt cele legate de plata unui dezvoltator WordPress. Acesta va crea sau va adapta o temă și va adăuga toate funcționalitățile de care ai nevoie pentru ca site-ul tău să își atingă scopurile. Partea bună este că în lume sunt mii de dezvoltatori WordPress cu o bogată expertiză, gata oricând să treacă la treabă pentru proiectul tău.

2. WordPress este prietenos cu motoarele de căutare

După ce a funcționat mult timp doar ca platformă de blogging, WordPress a evoluat în timp într-un sistem foarte flexibil de gestionare a conținutului. În prezent există mai multe plugin-uri SEO care ajută la promovarea conținutului site-urilor WordPress în motoarele de căutare web. Astfel, cu aceste plugin-uri și cu o temă bine adaptată, WordPress satisface toate exigențele unui site prietenos cu motoarele de căutare, dar și cu dispozitivele mobile.

3. WordPress îți oferă o mare ușurință în utilizare

Chiar și atunci când este folosit în configurații complexe, WordPress rămâne ușor de folosit pentru cei care gestionează conținutul site-urilor. Clienți ca tine publică sau modifică ei înșiși în fiecare zi articole și pagini importante pentru afacerile lor. Și aceasta după doar câteva ore de acomodare.

4. Plugin-urile îmbogățesc funcționalitatea WordPress

Este incredibil să vezi că există peste 50 de mii de plugin-uri gratuite pentru WordPress. De aceea poți fi sigur că aproape orice funcționalitate de care ai nevoie poate fi adăugată gratuit în site-ul tău. Iar dacă plugin-urile gratuite sau cele comerciale nu au soluția pe care o cauți,vei găsi oricând dezvoltatori gata să proiecteze plugin-uri la comandă care să îți ușureze munca în WordPress.

5. WordPress este o platformă universală

WordPress este ușor recunoscut și indexat de motoarele de căutare și este o platformă universală cu un public foarte larg. Acest public are încredere în stabilitatea sa și în siguranța cu care se pot gestiona datele folosindu-l. De aceea cele mai multe site-uri bine cotate în motoarele de căutare sunt site-uri WordPress.

6. WordPress vorbește românește

Dacă afacerea ta este în România sau pentru români, WordPress va “vorbi” românește. Acest lucru este valabil pentru alte 67 de limbi în care WordPress este tradus complet și pentru alte câteva zeci cu traduceri parțiale. În plus, dacă ai o afacere “poliglotă”,  același WordPress poate “vorbi” fiecarui vizitator, respectiv fiecărui utilizator în limba lui.

7. WordPress este rentabil

Prin comparație cu alte platforme de gestionare a conținutului, WordPress permite realizarea unui site complet și complex folosind cu adevărat doar plugin-uri și teme gratuite care pot fi adaptate pentru exigențe ridicate. Dacă vă uitați în tabăra Joomla, de exemplu, chiar dacă CMS-ul Joomla este gratuit, cele mai multe componente care îi extind funcționalitatea sunt contra cost.

Back To Top
Search