Știu că asta este una dintre întrebările pe care le voi primi cu siguranță de la cei care mă cunosc măcar din mediul online. Și am zis să-i răspund cum pot mai bine.

Întrebarea celor care mă cunosc din online ar putea suna așa:

OK, ai avut un site cunoscut despre Windows și nu mai scrii pe el, deși e online și are și un forum asociat, de ce ai scrie pe un blog personal?

Hai să răspund la întrebarea asta. Scrisul despre un produs al unui mamut software nu este deloc simplu și, chiar dacă aș putea spune că mă descurc până la un punct, fiecare articol e foarte costisitor ca timp de realizare. De aceea, un asemenea site e clar menit să aibă o echipă în spate. Ori wfl.ro nu a avut o echipă, am lucrat singur la el în cea mai mare parte a timpului. Da, eu am decis să fie așa și nu mă plâng, doar explic de ce nu mai scriu acolo momentan sau de ce am amânat reluarea scrisului.

Pe de altă parte Windows nu mai este atât de important pentru utilizatori, care au devenit mobili și folosesc predominant Android. Așa că, din punctul mei de vedere cel puțin, pentru wfl.ro viitorul nu e atât de luminos. Plus că sunt alte site-uri foarte bune care se ocupă de Windows și de acel tip de zonă tech, care au știut cum să facă tranziția spre tehnologiile care contează. Vezi Mobzine sau Digital Citizen. Bravo lor, au avut strategii bune și au succes. Și au și echipe în spate.

Eu unul am și obosit cumva de online tech, din diverse motive. Nu are rost să ascund asta. Acel sentiment de overburned a pus o amprentă grea peste wfl.ro și peste mine, în timp. Plus că în ultimii ani preocupările și prioritățile mele s-au schimbat radical atât pe plan personal cât și pe plan profesional. Despre hobby nu mai pot discuta pentru că nu există efectiv timp nici măcar să visez la așa ceva.

De ce blog personal?

Aici mai merge să îmi mai spun din păsuri și opinii, ceea ce pe alte platforme online nu mai fac de ceva vreme. Aici mai merge să scriu despre teme care apar random dar care mi se pot părea interesante sau utile. Nu doar pe nișe unde trebuie să fiu ultraprecis și meticulos.

A! Și pentru că îmi place să scriu.